Portrett

PORTRETT: Fra gateliv til gatekunst

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Egil Sivertsen (24) har siden 11-12 års alderen satset på musikken, men synes det er vanskelig å komme frem som artist. I morgen slipper han ut sin første norske låt «Livets Sirkel».

PORTRETT: – Jeg trodde ikke engang at jeg skulle rappe på norsk, men nå som jeg har jobbet med teksten i over en lang tid så er jeg veldig fornøyd. Jeg tror dette er noe folk kommer til å like, sier Sivertsen til Sveiobladet.net.

Da Egil var 11 år gammel la faren en gitar mellom fingrene hans, og ga gode råd. Ellers har Egil måttet bli kjent med hvordan komponering av musikk fungerer på egehånd. Det er Hip-Hop rap han vil satse på. For mange blir musikken betegnet som «gatekunst».

Foto: Daniel DeNiazi

Sivertsen er født 3.oktober 1993 i Haugesund og har bodd i Sveio i noen år. Tidligere bodde han andre steder i landet som gjorde at han i ungdomsalderen kom i feil miljø, som deretter førte til at folk anså han som kriminell. Han vokste opp med en mor som var av Romani-folket. Moren hadde en tøff oppvekst gjennom barndommen og ble senere tid alkoholiker. Det gjorde ham vanskelig å få den rette kontakten med sin mor. Da han ble 15 år flyttet han til mora si, men ble kastet ut da han flyttet tilbake. Dermed måtte 15-åringen bo på gaten.

– Jeg visste ikke helt om det var noe galt med meg eller om noen var glad i meg. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde en familie som kunne vise meg de «normale» familiesidene. De sidene man føler seg prioritert og får anerkjennelse for noe man gjør. Foreldre i dag løfter sine barn og blir stolte.

Foto: Daniel DeNiazi

I dag ønsker han å spre budskapet om at man aldri skal gi opp drømmene og satse heller på det man er god til. Han mener det er forebyggende å være ærlig med seg selv og overfor andre:

– Jeg har erfart og opplevd mye, men gjennom musikken kan jeg endelig fortelle det jeg har opplevd. Og jeg er heller ikke redd for å fortelle de opplevelsene heller, men jeg vil at ungdommene skal bli mer kjent med seg selv og satse på de områdene de er god til. Jeg ønsker ikke at ungdommene skal sløse bort den dyrebare tiden slik at de kommer i feil retning av livet. Kommer du i feil miljø faller du veldig fort mellom to steiner. Da kan det gå virkelig galt.

Sangen «Livets Sirkel» er basert på virkelige hendelser som Egil har opplevd. Sirkelen til 24-åringen har ikke helt vært en A4-format som mange barn har vokst opp med.

– Sangen beskriver mye om de opplevelsene jeg har opplevd gjennom oppveksten.

Foto: Daniel DeNiazi

Sivertsen har fått opptrådt foran Vamp på Gamle Slakterhuset i Haugesund, noe som han fikk god kritikk fra medlemmene.

– Det var utrolig stort for meg da jeg fikk vise dem hva jeg var god til, men at jeg i tillegg fikk vise hva jeg kunne foran 800 tilskuere på Langevåg ga meg mye selvfølelse, sier Sivertsen

Hjemme på rommet sitter 24-åringen å komponere låter og skriver tekster. For Sivertsen er det viktig at alt er på plass før han kan slippe ut låten.

– Jeg ser ofte på om det er god rytme og at det klinger bra. Jeg vil at det ferdige resultatet skal sette spor etter seg. Det har vært lange dager for å få låten ferdig, men jeg har alltid et mål om å lykkes. Uansett om folk liker det eller ei.

 

PORTRETT: Fra gateliv til gatekunst

Mest Lese

To Top