Lokalt

Roar (27) fra Sveio tar gull med god margin

Pressefoto: Rune Håheimsnes

Værgudene spilte ikke på lag denne helga, men arrangementskomiteen hadde planene klare, og fikk gjennomført konkurranse fra Smalanuten både fredag og lørdag slik at alle deltakerne fikk kjøre konkurranse. Til tross for vind, skodde, nedbør og krevende kjøreforhold fikk publikum se imponerende ski- og snowboardkjøring fra frikjøringseliten.

Sveibu Roar Stormo (27) som er nå bosatt i Haugesund fikk gull under konkuuransen i Sauda. Foto: Privat

PRESSEMELDING: Fredag skulle seniorklassen kjøre i Varanuten, en klassisk frikjøringsfjellside med mange naturlige elementer og klipper, men grunnet vær- og føreforhold ble konkurransen flyttet til Smalanuten. De svært krevende vær- og føreforholdene førte til at mange hadde overkroppen i kontakt med snø, noe som resulterer i trekk i poengscore. Utøverne, som uansett har trivsel og hygge i fokus, mer enn konkurranse, lot ikke de krevende forholdene sette en demper på skigleden, og fortsatte nedover fjellsiden og utførte spektakulære triks til publikums begeistring.

Lørdag skulle både juniorer og seniorer kjøre fra Ravnafjell, en fjellside spekket med forhåndsbygde hopp. Arrangøren ventet på været som meteorologene hadde lovet, men da det ble klart at finværet lot vente på seg ble det besluttet å kjøre fra Smalanuten. Da tåken kom og gikk litt ble det etter hvert bestemt å avlyse seniorkonkurransen og gjøre resultatene fra dag 1 gjeldene. Alle juniorer fikk kjørt konkurranse lørdag.

Sauda BCC general, Gunnar Andrè Gauthun, er fornøyd med at konkurransen ble gjennomført, og at alle deltakerne fikk kjøre en konkurransedag, selv om værgudene ikke spilte på lag. Mesteparten av deltakerne er tilreisende, noen helt i fra Sverige og England, det er derfor viktig at vi klarer å få gjennomført konkurransen selv om vær- og føreforholdene ikke er helt optimale.

 

Pressefoto: Rune Håheimsnes

 

Kort om prestasjonene til vinnerne av seniorklassen

 • Snowboard: Roar Stormo  (1) leverte et trygt og godt run som inneholdt flere mindre klipper og hopp.
 • Kvinner ski: Nina Rusten (1) åpna med fin 360 og kjørte ned på midten av facen, var litt nedpå noe hun ble trekt litt for, men hun henta seg fint inn med en pen 360 i bunn.
 • Herrer ski: Bjarte Brekke (1) åpna med en stor 360 tailgrab og kjørte en smart inngang til klippepartiet, leverte en stor fin backflip midt i runnet, avslutta med en 720 på det publikumsvennlige hoppet i bunn. Han holdt høy fart gjennom hele runnet og viste stabil kjøring og god kontroll.Frikk Tore Kristiansen (2) leverte frontflip på toppen av trasèen og en stor backflip på klippepartiet i midten og satte en pen landing.
 • Frikk Tore holdt også stor fart og utviste god kontroll gjennom hele runnet, det hele ble kronet med en frontflip i bunn.
 • Tobias Bjønnes (2) hadde samme utgang som Frikk Tore i toppen og droppet samme klippe, Tobias leverte dagens beste 360 ut klippen. Det hele ble avsluttet med signaturtrikset til Tobias, cork 720, i bunn.

 

Pressefoto: Rune Håheimsnes

 

Kort om prestasjonene i juniorklassen (Freeride Junior Tour Qualifier)

FJTQ – ski jenter: Kamilla Bratteteig (1) leverte fint dropp i toppen av trasèen og hadde dagens høyeste fart ned fjellsiden, hun hadde god kontroll gjennom midtpartiet og leverte et solid run.Synnøve Medhus (2) kjørte en fin dobbelkombinasjon i toppen og leverte en godt sammensatt linje, hun gjorde en backflip på siste hoppet men lander litt bakpå og blir trukket noe for dette.

FJTQ – Ski gutter: Sole August Andresen (1) klinka til med både 360, backflip og frontlip, fin og stødig kjøring gjennom hele gjennomkjøringen. Vetle Sevild (2) kjørte også stabilt og med stor fart hele veien.

FJTQ – Snowboard: Idar Østerhus (1) viste veldig god teknikk, dro ut toppklippen og avsluttet med fin 360 tailgrab i bunn. Bjørn Tønnesen (2) kjører mye samme linjen som Idar, men avslutter med backflip på bunn. Juniorsnowboarderne viser virkelig at vi kan vente mye på snowboardfronten i tiden fremover.

 

Hva er Sauda BCC?

Landets beste frikjørere og juniorer møtes i Sauda for å avgjøre hvem som er den mest komplette frikjører. Konkurransen i Sauda inneholder både tradisjonell frikjøring ned spektakulære fjellsider og høye dropp kombinert med kunstige elementer som hopp og rails plasert i fjellsiden, her må en vise seg som en habil frikjører og kunne håndtere parkelementer og avanserte triks for å stikke av med de gjeveste trofèene.

 

Resultater (Senior)

 1. Roar Stormo 7,1
 2. Bjørnar Elvestad 6,0
 3. Leif Andrè Enevoldsen 5,9
 4. Melissa Brandner 5,6
 5. Håvard Heskje 5,1
 6. Peter Hjort 3,9

 

Kvinner Ski

 • Nina Rusten 6,32. Vilde Bergstuen 6,1
 • Marte Helseth Hansen 6,1
 • Klara Håvarstein 5,4
 • Ane Evjen Mathiesen 2,5

 

Menn ski

 1. Bjarte Brekke 8,5
 2. Frikk Tore Kristiansen 8,3
 3. Tobias Bjønnes 8,34. Helge Berg Enitch 7,0
 4. Ville August Aarseth 7,0
 5. Vegard Tveit 6,9
 6. Eirik Schjølberg (ukjent)
 7. Sindre Aarøy Holtet 6,1
 8. Trygg Lindkjølen 6,1
 9. Matias Haraldsen 6,0
 10. Petter Hørthe 5,8
 11. Jarl Pedersen 5,8
 12. Cato Lægreid 5,6
 13. Bård Kjetil Lien 5,5
 14. Sondre Skrebergene 5,4
 15. Elias Dalholt Kvarekvål 5,2
 16. Sondre Folkedal 4,3
 17. Henrik Gangsø 4,2
 18. Daniel Kambestad 3,7
 19. Andrè Solbakken 3,3
 20. Jacob Øvernes 2,9
 21. Sebastian Drøyer 2,7
 22. Dennis Myrland 2,2
 23. Magnus N. Løvik 1,9
 24. Stinius Skjøtskift 0,0
 25. Vemund Venner 0,0
 26. Simon Rød 0,0
 27. Espen Håvik 0,0
 28. Hallvard Folkedal 0,0

 

Resultater (Junior)

FJTQ – Ski

 1. Sole August Andresen 8.9
 2. Vetle Sevild 8,0
 3. Håvar Svorkern 7,9
 4. Kamilla Bratteteig 7,8
 5. Ruben Knutsen 7,5
 6. Synnøve Medhus 6,2
 7. Peter Smith 6,2
 8. Ådne Kvåle 0,0
 9. Oskar Omdal 0.0
 10. Henrik Husebø Hermansen DNS

 

FJTQ – Snowboard

 1. Idar Østerhus 4,9
 2. Bjørn Tønnessen 4,4
 3. Simen Meland 3,0

 

Klasse 2007 – 2009 (ikke rangert)

 • Vilja Hoddevik Wåge
 • Vinter GangeskarIver Bastlien
 • William Hamrell
 • Elias Dybing

 

Klasse 2005 – 2006 (ikke rangert)

 • Fredrik Sakkestad
 • Tobias Fjellheim
 • Thomas Håheim Lund
 • Henrik Flåte
 • Balder Hoddevik Wåge
 • Olve Simonnes Tveit

 

Klasse 2003 – 2004 (ikke rangert)

 1. Tobias Arnøy Årthun
 2. Håkon Rosnes
 3. Gard AlhaugTheo Egge
 4. Sander Birkeland
 5. Eivind LogHogne Ohm Børretzen
 6. Elias Hovland
 7. Emrik Strömberg
 8. Alexander Flåte
 9. Markus NesNoah Solland
 10. Vincent Alhaug
 11. Vetle Gangeskar
 12. Hans Gabel Andresen
 13. Axel Ritari

 

 

Roar (27) fra Sveio tar gull med god margin

Mest Lese

To Top