Nyheiter

Bente Ihler (51) utsatt for telefonkapring

Tekst: Daniel Niazi

Alle som blir oppringt fra nummret tror det er Bente Ihler som ringer til deg for å spør etter sensitive opplysninger. Hun har blitt kapret hele tre ganger.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er viktig for meg at folk får vite at det er ikke jeg som ringer rundt til folk, sier en frustrert Ihler til Sveiobladet.net.

Hun har fått flere titalls henvendelser fra over hele Norge som har skrevet til henne. Der skriver de blant annet at hun må slutte med å ringe folk for å spør etter opplysninger. 51-åringen fra Fredrikstad har blitt utsatt for kapringen siden forrige tirsdag.

TIPS OSS! Har du blitt oppringt? Send nummer og når de ringte til

– Jeg må virkelig beklage til alle der ute som får anrop som er registrert på meg. Jeg har vært i kontakt med Telia og de har sagt at jeg er kun et tilfeldig offer. Disse svindlerne plukker ut tilfeldige numrer.

Foto: Privat

Foto: Privat

I følge Telia kalles kapringen for Spoofing Attack (Wikipedia). Det vil si at personer kan kopiere ditt nummer over det eksisterende nummeret, slik at det ser naturlig ut når en får et anrop fra et norsk-registrert nummer.

Overfor Sveiobladet.net forteller flere sveibuer at de har fått anrop fra nummeret . Hittil har Sveiobladet.net mottatt nesten 300 mailer fra folk som har blitt oppringt av Bente Ihler. Når vi forteller hvor mange henvendelser vi har mottatt blir hun overrasket:

– Jeg er skjelven og virkelig redd for at folk skal tro det er meg, og man blir litt paranoia når jeg til og med er redd for å gå ned til butikken.

Har du tatt kontakt med politiet?

– Ja, jeg tok kontakt med dem på fredag, men de sa til meg at det var ikke så mye å gjøre. Det er jo forståelig nå som disse svindlerne vet hvordan de overlappe andres numrer for å ikke bli avslørt. Det er jo frekt og jeg er virkelig lei meg for at det er så mange som blir utsatt.

Politiet oppfordrer folk om å ta kontakt med dem på tlf. 02800 dersom du blir oppringt eller utsatt for kapring

 

FRUSTRERT: Bente Ihler forteller overfor Sveiobladet.net at hun vet ikke hvor hun skal gjøre av seg. Nå håper hun at mange ser budskapet hennes på facebook. Skjermdump: FACEBOOK

FRUSTRERT: Bente Ihler forteller overfor Sveiobladet.net at hun vet ikke hvor hun skal gjøre av seg. Nå håper hun at mange ser budskapet hennes på facebook. Skjermdump: FACEBOOK

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mest Lese

To Top